Pasca in 3 straturi, fara aluat

Printeaza

Pasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.

 

Ingrediente:

pentru stratul I:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă)
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 150 g stafide
  • 300 g zahăr

pentru stratul II:

  • 800 g smântână scursă de zer
  • 4-5 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 3 plicuri zahăr vanilat

pentru stratul III:

  • 4-5 albuşuri (cele rămase de la stratul II)
  • 8-10 linguri zahăr
  • 5 linguri de nucă de cocos
  • 5 linguri nucă
  • pentru uns tava:
  • 2 linguri ulei sau unt
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Dai brânza de vaci prin maşina de tocat sau o sfărâmi bine cu furculija.

Baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina, grisul şi bicarbonatul stins cu oţet şi amesteci brân­za cu stafidele.

Pregăteşti stratul II: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, zahărul vanilat şi grisul amestecat cu cacao, încorporezi compoziţia obţinută în smântână.

Pregăteşti stratul III : Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare ca pentru bezea.

Amesteci apoi cu nuca de cocos şi cu nuca obişnuită.

Asamblezi pasca: Ungi tava foarte bine cu ulei sau cu mult unt şi o tapetezi cu pesmet.

Torni stratul 1, nive­lezi, apoi torni şi nivelezi şi stratul al 2-lea. Dai pasca la cuptor, la foc potrivit timp de o oră.

Cand e aproape gata, scoţi tava şi torni stratul 3. Mai laşi să se coacă 10 minute, tot la foc potrivit.

Laşi să se răcească pasca în tavă, apoi o scoţi pe un platou.

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pasca in 3 straturi, fara aluat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pasca in trei straturi
  • pasca in 3 straturi
  • pasca in trei straturi fara aluat
  • pasca in trei culori

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    A iesit buna pasca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.