Pasca in 3 straturi, fara aluat
PrinteazaPasca in 3 straturi, fara aluat din: branza de vaci, oua, faina, gris, bicarbonat, stafide, zahar, smantana, galbenusuri, zahar, gris, cacao, nuca de cocos si pesmet.
Ingrediente:
pentru stratul I:
- 1 kg brânză de vaci
- 3-4 ouă
- 2 linguri făină
- 2-3 linguri griş (dacă brânza nu e suficient de bine scursă)
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 150 g stafide
- 300 g zahăr
pentru stratul II:
- 800 g smântână scursă de zer
- 4-5 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri făină
- 2 linguri griş
- 2 linguri cacao
- 3 plicuri zahăr vanilat
pentru stratul III:
- 4-5 albuşuri (cele rămase de la stratul II)
- 8-10 linguri zahăr
- 5 linguri de nucă de cocos
- 5 linguri nucă
- pentru uns tava:
- 2 linguri ulei sau unt
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Dai brânza de vaci prin maşina de tocat sau o sfărâmi bine cu furculija.
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina, grisul şi bicarbonatul stins cu oţet şi amesteci brânza cu stafidele.
Pregăteşti stratul II: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, zahărul vanilat şi grisul amestecat cu cacao, încorporezi compoziţia obţinută în smântână.
Pregăteşti stratul III : Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare ca pentru bezea.
Amesteci apoi cu nuca de cocos şi cu nuca obişnuită.
Asamblezi pasca: Ungi tava foarte bine cu ulei sau cu mult unt şi o tapetezi cu pesmet.
Torni stratul 1, nivelezi, apoi torni şi nivelezi şi stratul al 2-lea. Dai pasca la cuptor, la foc potrivit timp de o oră.
Cand e aproape gata, scoţi tava şi torni stratul 3. Mai laşi să se coacă 10 minute, tot la foc potrivit.
Laşi să se răcească pasca în tavă, apoi o scoţi pe un platou.
Pasca in 3 straturi, fara aluat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca in trei straturi
- pasca in 3 straturi
- pasca in trei straturi fara aluat
- pasca in trei culori
A iesit buna pasca?