Pască umplută cu branză si budinca
PrinteazaPască umplută cu branză si budinca
- 750 g brânză de vaci
- 6 linguri zahăr pudră
- 2 linguri smântână
- 5 ouă
- 1 lingură griş
- 3 linguri făină
- coajă de lămâie
- stafide
- 1 lingură margarină
- 1 lingură praf de budincă
- 1/2 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Scurgi bine brânza, apoi o amesteci cu 4 ouă, smântână, 4 linguri zahăr pudră, praful de budincă şi stafidele. Separat, faci un aluat din 3 linguri făină, 1 gălbenuş, 1 lingură margarină, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie, 2 linguri zahăr pudră, apoi îl vei lăsa la odihnit timp de 20 de minute.
Ungi cratiţa cu ulei, pui aluatul, presari grisul şi tomi compoziţia de brânză. Dai cratiţa la cuptor pentru o oră, dar primele 10 minute la foc puternic, apoi la foc moale.
Pască umplută cu branză si budinca
Poftă bună!