Pască umplută cu branză
PrinteazaPască umplută cu branză
- 70 g margarină (unt)
- 120 g făină
- 70 g zahăr
- 1 gălbenuş fiert
- 1 gălbenuş crud
Mod de preparare:
Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape de margine.
Pentru cremă (umplutură) procedezi aşa: 1 kg brânză de vaci o dai prin sită sau mixer şi o amesteci cu 110 g unt sau margarină; până se face ca o cremă.
Adaugi 9 gălbenuşuri crude şi 3 gălbenuşuri fierte date prin sită, amestecând mereu, 1 pahar de smântână, zahăr după gust, vanilie, 150 g stafide, 3 linguri făină si cele 9 albuşuri bătute spumă.
Amesteci numai de jos în sus. Răstorni crema peste aluatul din tavă şi o coci 20 de minute la foc iute şi apoi la foc mic.
Poftă bună!