Pască umplută cu branză

Printeaza

Pască umplută cu branză

Ingrediente:Pască umplută cu branză si griş cu lapte

  • 70 g margarină (unt)
  • 120 g făină
  • 70 g zahăr
  • 1 gălbenuş fiert
  • 1 gălbenuş crud

 

Mod de preparare:

Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape de margine.

Pentru cremă (umplutură) procedezi aşa: 1 kg brânză de vaci o dai prin sită sau mixer şi o amesteci cu 110 g unt sau margarină; până se face ca o cremă.

Adaugi 9 gălbenuşuri crude şi 3 gălbenuşuri fierte date prin sită, amestecând mereu, 1 pahar de smântână, zahăr după gust, vanilie, 150 g stafide, 3 linguri făină si cele 9 albuşuri bătute spumă.

Amesteci numai de jos în sus. Răstorni crema peste aluatul din tavă şi o coci 20 de minute la foc iute şi apoi la foc mic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.