Pasca umpluta cu cacao
PrinteazaPasca umpluta cu cacao
- 400 g aluat de cozonac
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- vanilie sau zahăr vanilat
- 50 g cacao
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi foaia de aluat.
Din alte două bucăţi de aluat modelezi suluri de grosimea creionului, pe care le împleteşti şi le aşezi de jur-împrejur, lipite de marginea tăvii, apăsând capetele ca să se unească între ele. Laşi să crească.
Pregăteşti umplutura astfel: freci bine gălbenuşurile cu zahăr pisat şi cu o bucăţică de vanilie. Când gălbenuşurile sunt ca o cremă adaugi 50 g de cacao înmuiată în două linguri de lapte.
Amesteci totul bine şi, la sfârşit, pui albuşurile bătute spumă. Torni umplutura peste aluatul din tavă, presari migdale curăţate şi tăiate în lung. Dai la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de oră.
Pofta buna!