Pasca umpluta cu fructe

Printeaza

Pasca umpluta cu fructe din: cozonac, oua, zahar pudra, coji de portocale, smochine, crmale, stafide, nuca, visine din dulceata.

Ingrediente:

  • 300 g aluat de cozonac obişnuit

Pentru bază şi umplutură:

  • 10-12 albuşuri de la aluatul de cozonac
  • 100g zahăr pudră
  • câteva coji de portocale zaharisite sau din dulceaţă
  • 5-6 smochine
  • 10 curmale
  • 1 mână stafide
  • o mână nucă
  • câteva vişine din dulceaţă

 

Mod de preparare:

Pentru această pască îţi trebuie o formă de tort demontabilă, pentru că pasta nu se poate răsturna.

Ungi forma cu un strat subţire de unt, iar pe fundull ei în­tinzi o foaie de aluat de 5-6 imm.

Pe lângă peretele formei puii un colăcel împletit ca un şnur, fformat din două suluri de aluat, de grosimea unui deget.

Inţepi aluiatul cu o furculiţă, ca să nu se umfle la copt. Laşi aluatul la dospit, după care îl coci pe jumătate, în cupto­rul preîncălzit.

Pregăteşti umplutura aşa:

Baţi albuşurile spumă tare, la care adaugi treptat zahărul pudră, bătând în continuare până se îngroaşă compoziţia, ca la bezea.

In ea adaugi cojile de por­tocală (dacă sunt din dulceaţă, le scurgi bine), smochinele, curma­lele tocate mărunt, stafidele, nuca tăiată mărunt şi vişinele scurse bine.

Amesteci totul bine. Scoţi forma din cuptor şi torni umplu­tura din fructe, care va depăşi colăcelul de aluat.

Dai la cuptor, la foc iute.

Pasca creşte ca un tort si se rumeneşte frumos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pască umplută cu brânză și smântână

Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]

 

 

retete

Pască în două straturi, cu mac

Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.