Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Pasca umpluta cu fructe
PrinteazaPasca umpluta cu fructe din: cozonac, oua, zahar pudra, coji de portocale, smochine, crmale, stafide, nuca, visine din dulceata.
Ingrediente:
- 300 g aluat de cozonac obişnuit
Pentru bază şi umplutură:
- 10-12 albuşuri de la aluatul de cozonac
- 100g zahăr pudră
- câteva coji de portocale zaharisite sau din dulceaţă
- 5-6 smochine
- 10 curmale
- 1 mână stafide
- o mână nucă
- câteva vişine din dulceaţă
Mod de preparare:
Pentru această pască îţi trebuie o formă de tort demontabilă, pentru că pasta nu se poate răsturna.
Ungi forma cu un strat subţire de unt, iar pe fundull ei întinzi o foaie de aluat de 5-6 imm.
Pe lângă peretele formei puii un colăcel împletit ca un şnur, fformat din două suluri de aluat, de grosimea unui deget.
Inţepi aluiatul cu o furculiţă, ca să nu se umfle la copt. Laşi aluatul la dospit, după care îl coci pe jumătate, în cuptorul preîncălzit.
Pregăteşti umplutura aşa:
Baţi albuşurile spumă tare, la care adaugi treptat zahărul pudră, bătând în continuare până se îngroaşă compoziţia, ca la bezea.
In ea adaugi cojile de portocală (dacă sunt din dulceaţă, le scurgi bine), smochinele, curmalele tocate mărunt, stafidele, nuca tăiată mărunt şi vişinele scurse bine.
Amesteci totul bine. Scoţi forma din cuptor şi torni umplutura din fructe, care va depăşi colăcelul de aluat.
Dai la cuptor, la foc iute.
Pasca creşte ca un tort si se rumeneşte frumos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pască umplută cu brânză și smântână
Pască în două straturi, cu mac
Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pofta buna!