Pasca umpluta cu kaizer
PrinteazaPasca umpluta cu carne din: lapte, drojdie, zahar, faina, oua, unt, sare, kaizer afumat si frunze de fetica.
- 300 ml lapte
- 20 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 600 g faina
- 2 oua
- 60 g unt
- sare
umplutura:
- 250 g kaizer afumat
- 300 g frunze de fetica
Mod de preparare:
Se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca impreuna cu drojdie zdrobita, zaharul si o lingura de faina.
Se lasa sa creasca la caldura circa 10 minute.
Restul de faina se cerne pe planseta, se face o gropita la mijloc si se pune restul de lapte, un praf de sare, 1 ou batut si untul topit. Se framanta aluatul si se acopera. Se lasa sa creasca 30 de minute.
Se împarte aluatul în două şi se întind 2 foi dreptunghiulare de 50 x 25 cm.
Se repartizează în mijloc câte o jumătate din cantitatea de frunze de salată şi de kaizer tăiat cuburi.
Se rulează şi se fac coroniţe. Se lipesc cu ou bătut şi se ung la suprafaţă.
Se aşază coroniţele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să mai crească 30 min.
Se coc apoi cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Se aşază pe un grătar şi se lasă să se răcească; apoi se taie şi se servesc.
Pasca umpluta cu kaizer
Pofta buna!