Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Printeaza

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara.

Ingrediente:Pasca_umpluta_cu_nuci_si_ciocolata

pentru blat:

  • 220 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 plic (7g) drojdie uscata
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 125 g margarina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns

pentru umplutura:

  • 200 g crema de ciocolata cu arahide
  • 2 linguri cacao
  • 100 g miez de nuca
  • 1 ou
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4-5 linguri smantana
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 albusuri
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile cu sarea, zahărul şi zahărul vanilinat.

Se cerne făina într-un castron, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pune crema de gălbenuşuri, aromele, drojdia şi laptele călduţ.

Se amestecă şi se frământă aluatul, se fac câteva gropiţe în el, se toarnă 100 g margarină (topită în cuptor) şi se frământă din nou.

Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă să crească la cald, timp de 1 oră.

Pentru umplutură, se amestecă crema de ciocolată cu nucile fin măcinate, cacaua, smân­tână, amidonul, zahărul, gălbenuşul şi mirodenii­le. Se adaugă albuşurile bătute spumă, ameste­când uşor, de jos în sus.

Se întinde o foaie cir­culară din 2/3 din canti­tatea de aluat.

Cu mar­garina rămasă se unge o formă rotundă (0 26 cm).

Se tapetează baza şi pereţii cu aluat; se lasă să crească 15 minute la cald. Din aluatul rămas se mode­lează ornamente

. Se aşază umplutura, după aceea ornamentele, care se ung cu ou bătut.

Se coace pasca 10 min. la foc iute, apoi alte 35, la foc mijlociu. Se scoate din formă când s-a răcit complet.

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

Pasca_umpluta_cu_nuci_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.