Pasca umpluta cu nuci si ciocolata
PrinteazaPasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara.
pentru blat:
- 220 ml lapte
- 500 g faina
- 1 plic (7g) drojdie uscata
- 2 oua
- 125 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 125 g margarina
- 1 praf de sare
- 1 ou pentru uns
pentru umplutura:
- 200 g crema de ciocolata cu arahide
- 2 linguri cacao
- 100 g miez de nuca
- 1 ou
- 1 fiola esenta de vanilie
- 4-5 linguri smantana
- 1 lingura amidon
- 1 lingura zahar pudra
- 2 albusuri
- scortisoara
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile cu sarea, zahărul şi zahărul vanilinat.
Se cerne făina într-un castron, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pune crema de gălbenuşuri, aromele, drojdia şi laptele călduţ.
Se amestecă şi se frământă aluatul, se fac câteva gropiţe în el, se toarnă 100 g margarină (topită în cuptor) şi se frământă din nou.
Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă să crească la cald, timp de 1 oră.
Pentru umplutură, se amestecă crema de ciocolată cu nucile fin măcinate, cacaua, smântână, amidonul, zahărul, gălbenuşul şi mirodeniile. Se adaugă albuşurile bătute spumă, amestecând uşor, de jos în sus.
Se întinde o foaie circulară din 2/3 din cantitatea de aluat.
Cu margarina rămasă se unge o formă rotundă (0 26 cm).
Se tapetează baza şi pereţii cu aluat; se lasă să crească 15 minute la cald. Din aluatul rămas se modelează ornamente
. Se aşază umplutura, după aceea ornamentele, care se ung cu ou bătut.
Se coace pasca 10 min. la foc iute, apoi alte 35, la foc mijlociu. Se scoate din formă când s-a răcit complet.
Pasca umpluta cu nuci si ciocolata
Pofta buna!