Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata
PrinteazaPasca cu urda, scortisoara si ciocolata din: făină, unt, sare, oua, bicarbonat, urda, scortisoara, ciocolata neagra, zahăr, esenţă de vanilie, zahăr pudră cu aromă de vanilie.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
Pentru cremă şi decor:
- 500 g urdă
- 2 ouă
- 1 linguriţă scorţişoară
- 300 g ciocolată neagră
- 125 g zahăr
- câteva picături esenţă de vanilie
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu untul rece, tăiat în cubuleţe, sarea, oul, bicarbonatul şi amesteci repede, formând un aluat potrivit de moale, pe care îl ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie de aluaţ, pe care o pui într-o tavă rotundă pentru tort, de 25 cm, cu pereţi detaşabili.
O înţepi din loc în loc, cu furculiţa.
Pentru cremă, topeşti ciocolata la bain-marie. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie, scorţişoara, urda, iar la sfârşit, ciocolata topită care s-a răcorit.
Baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare şi le încorporezi în cremă. Torni compoziţia în tavă, peste aluat şi îndepărtezi aluatul în exces.
Intinzi din nou aluatul rămas şi tai fâşii late de 2 cm, din care faci un grilaj deasupra păştii. O coci 40 de minute la foc mediu (180°C).
Când se răceşte, o pudrezi cu zahăr.
Pasca cu urda, scortisoara si ciocolata
Pofta buna!
Pască umplută cu brânză și smântână
Pască în două straturi, cu mac
Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pofta buna!