Pasca moldoveneasca cu stafide din: unt, zahar, oua, lpate, faina, ulei, drojdie, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Aluat 50 g unt 25 g zahăr 3 ouă 250 ml lapte 500 g făină 2 linguri ulei esenţe 25 g drojdie uscată sare Umplutură: 1 kg brânză de vaci 50 g unt zahăr vanilat 5 ouă 200 g […]
Pasca vanilata
PrinteazaPasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- un plic drojdie uscată
- 2 ouă
- 5 linguri zahăr
- 100 ml lapte
- 80 g unt
- 20 ml ulei
- sare
Pentru umplutură:
- un kg brânză de vaci
- 200 g smântână
- 5 ouă + un gălbenu:
- 200 g stafide
- 150-200 g zahăr pudră
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă bine ingredientele într-un vas mai mare, apoi se frământă energic 10 minute.
Aluatul obţinut se lasă la crescut 60 de minute.
Pentru umplutură, se mixează brânza cu smântână pentru a obţine o pastă fină. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul, stafidele, esenţa de vanilie şi sarea.
Se pun şi ouăle bătute, după care se amestecă bine.
Aluatul se întinde într-o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie, se pune umplutura, se unge cu gălbenuş şi se coace 50 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasca cu gris
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Pofta buna!