Pasca
PrinteazaPasca din: oua, unt, iaurt, faina, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, ciocolata, fulgi de migdale, esenta de rom, esenta de vanilie si praf de copt.
- 6 oua
- 100 g unt
- 100 ml iaurt
- 300 g faina
- 1 kg branza de vaci
- 500 ml smantana
- 150 g zahar
- 100 g stafide
- 200 g ciocolata
- 50 g fulgi de migdale
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- praf de copt
Mod de preparare:
Frecăm untul cu un praf de sare şi 50 g zahăr. Adăugăm 2 ouă şi iaurtul. Omogenizăm bine şi adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Frământăm uşor şi lăsăm la rece. Spălăm stafidele şi le stropim cu esenţa de rom.
Zdrobim brânzica de vaci şi o amestecăm cu smântână şi 3 gălbenuşuri. Batem albuşurile spumă, adăugăm 100 g zahăr şi continuam sa batem. Amestecăm spuma cu brânzica şi adăugăm stafidele şi esenţa de vanilie. Scoatem aluatul de la rece şi întindem o foaie pe care o punem în tava unsă cu unt. Punem crema de brânzică şi coacem 45 minute la foc moderat.
Topim ciocolata pe baie de abur. După ce am scos pasca din cuptor, turnăm ciocolată topită pe deasupra Presărăm fulgi de migdale şi lăsăm să se răcească.
Pasca
Pofta buna!