Passata de roşii
PrinteazaPassata de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper.
- 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi
- 6 catei de usturoi, taiati pe jumatate
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Acoperă cu un capac şi lasă 10 minute pe foc, mişcând din când în când cratiţa, până când roşiile s-au înmuiat complet.
Asezonează din belşug şi adaugă zahărul. îndepărtează capacul şi lasă compoziţia să fiarbă 5 minute, până când usturoiul este moale. Las-o să se răcească, apoi pasează pulpa. Acum poţi turna passata în sticle sau borcane.
Poţi să o ţii în congelator până la 3 luni sau la frigider – maximum o săptămână. Passata poate fi folosită la sosuri, supe sau tocăniţe.
Incoming search terms:
- passata de rosii