Passata de roşii

Printeaza

Passata de roşii din: rosii, usturoi, ulei de masline, zahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg de rosii, taiate in jumatati sau sferturi
  • 6 catei de usturoi, taiati pe jumatate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune roşiile, usturoiul şi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Acoperă cu un capac şi lasă 10 minute pe foc, mişcând din când în când cratiţa, până când roşiile s-au înmuiat complet.

Asezonează din belşug şi adaugă zahărul. îndepărtează capacul şi lasă compoziţia să fiarbă 5 minute, până când usturoiul este moale. Las-o să se răcească, apoi pasează pulpa. Acum poţi turna passata în sticle sau borcane.

Poţi să o ţii în congelator până la 3 luni sau la frigider – maximum o săptămână. Passata poate fi folosită la sosuri, supe sau tocăniţe.

Incoming search terms:

  • passata de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.