Passatelli cu sparanghel in supă de carne
PrinteazaO reteta de passetelli cu sparanghel in supa de carne din: pesmet, parmezan, unt, sparanghel, oua, supa de carne, praf de nucsoara, sare si piper negru.
- 120 g pesmet
- 8 linguri parmezan ras
- 20 g unt
- 12 fire sparanghel
- 3 ouă
- 1 1 supă de carne
- 1 praf de nucşoară
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Pune pesmetul într-un castron împreună cu nucşoara, puţină sare şi ouăle. Bate totul cu o furculiţă, adaugă parmezanul, untul (la temperatura camerei) şi amestecă până când obţii un aluat tare şi omogen. Acoperă castronul şi lasă compoziţia să se odihnească într-un loc rece cel puţin o jumătate de oră.
Intre timp, curăţă sparanghelul şi taie-i codiţele rondele, menţinând vârfurile întregi. Toarnă supa într-o cratiţă şi pune-o la fiert. Când clocoteşte, pune sparanghelul şi lasă-1 să se opărească 2-3 minute.
Se trece aluatul prin maşina de făcut paste, la care ai pus sita specială pentru passatelli (are ochiurile puţin mai mari decât cea pentru spaghete). Ai grijă ca, la ieşirea din aparat, pastele să cadă pe o suprafaţă presărată cu faină. Pune-le apoi să fiarbă în supa clocotită.
Fierbe passatelli 5 minute şi serveşte supa fierbinte. După gust, atunci când serveşti poţi presăra în farfurie piper negru râşnit şi parmezan ras.
Passatelli cu sparanghel în supă de carne
Poftă bună!