Pasta alla carbonara
PrinteazaO reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper.
- 250-300 gde bacon
- 100 g de unt
- 100 ml de ulei
- 500 g de spaghetti
- 1/2 cană de parmezan
- 2 gălbenuşuri
- 1 albuş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, iar între timp se fierb pastele, în apă cu sare, aldente, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Se bat gălbenuşurile cu albuşul, sarea, piperul şi cu jumătate din cantitatea de brânză.
Pastele se scurg bine, se adaugă baconul prăjit, ouăle bătute şi restul de caşcaval. Se amestecă bine, dar nu neapărat pe foc, temperatura foarte crescută a pastelor fiind suficientă pentru a rumeni puţin amestecul de oua.
Pasta alia carbonara
Pofta buna!