Pasta alla carbonara

Printeaza

O reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper.

Ingrediente:Pasta alla carbonara

  • 250-300 gde bacon
  • 100 g de unt
  • 100 ml de ulei
  • 500 g de spaghetti
  • 1/2 cană de parmezan
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, iar între timp se fierb pastele, în apă cu sare, aldente, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Se bat gălbenuşurile cu albuşul, sarea, piperul şi cu jumătate din cantitatea de brânză.

Pastele se scurg bine, se adaugă baconul prăjit, ouăle bătute şi restul de caşcaval. Se amestecă bine, dar nu neapărat pe foc, temperatura foarte crescută a pastelor fiind suficientă pentru a rumeni puţin amestecul de oua.

Pasta alia carbonara

Pasta alla carbonara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.