Tochitură Bănățeană din: carne de porc, carnati, untura, ceapa, usturoi, vin, bulion, dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Această mâncare, profund încărcată de istorie și cultură, oferă o experiență culinară ce transcend limitele gustative, purtându-te prin complexitatea și bogăția gastronomiei românești. Specialitatea se bazează pe o selecție generoasă de carne de porc, cârnați de casă și […]
Pasta de ardei cu gogosari
PrinteazaPasta de ardei cu gogosari din: ardei capia, gogosari, ulei, sare.
Ingrediente:
- 3 kg ardei capia roşii
- 2 kg gogoşari
- 1/2 l ulei
- sare
Mod de preparare:
Pasta de ardei cu gogosari: Ardeii şi gogoşarii se spală, se curăţă, se lasă la scurs şi se dau prin maşina de tocat.
Uleiul se încălzeşte şî se adaugă ardeii şi gogoşarii tocaţi şi 5 linguri de sare.
fierbe la foc mic până scade foarte bine şi se aşază în borcane.
Borcanele se introduc în cuptor până se formează deasupra o crustă.
închid apoi imediat după ce s-au scos din cuptor
Pofta buna!
Spaghete cu Sos Bolognese Autentic
Spaghete cu Sos Bolognese Autentic din: spaghete, vita, porc, ceapa, morcovi, telina, vin, rosii, pasta de tomate, lapte, nucsoara, sare, piper, ulei, parmezan. Spaghetele cu sos Bolognese reprezintă nu doar un fel de mâncare, ci o poveste culinară scrisă în inima Italiei. Această rețetă, rădăcinată în tradiția bogată a regiunii Emilia-Romagna, oferă o combinație perfectă […]