Pasta de ardei iute

Printeaza

Pasta de ardei iute din: ardei iuti, usturoi, chimen, coriandru, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Pasta de ardei iute

  • 30 ardei iuţi roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • 2 linguri boabe de coriandru
  • 1 linguriţă de sare
  • 12 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii de seminţe şi de cotoare, apoi se pun să se înmoaie în apă fierbinte, timp de 30 min. Se scurg şi se aşază pe şerveţele absorbante.

Se pisează usturoiul cu sare până când se obţine o pastă fină. într-o tigaie fără ulei, se prăjesc puţin seminţele de chimen şi coriandru, apoi se mărunţesc în râşniţa de cafea sau în mojar.

Se pun toate ingredientele într-un vas şi se mixează cu blenderul vertical, până se obţine o pastă.

Se pune amestecul într-un bol, se toarnă ulei în fir subţire şi se amestecă până când se obţine o pastă fină.

Se pune pasta de ardei iute în borcane mici, care se păstrează la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.