Pastă de caju
PrinteazaO reteta de pasta de caju din: caju, apa, ulei de masline, zeama de lamaie, graham, patrunjel si sare. Este o nucă exotica din familia fisticului originară din Brazilia,fiind adusă în India şi estul continentului african de exploratori portughezi. Gustul inconfundabil o face de neînlocuitîn bucătăriile lumii,în special cele asiatice (thailandeză, indiană, chineză), unde este folosită mai ales la prepararea sucurilor, dulceţurilorşi deserturilor.
Miezul de caju nu este doar gustos, ci şi extrem de benefic: are puţine grăsimi, este bogat în proteine, fibre, potasiu, fier, zinc, vitamina E şi complexul B, toate fiind un izvor de sănătate pentru inimă şi sistemul osos.
- 250 g caju
- 50 ml apa
- 2 linguri cu ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 bagheta de tip graham
- patrunjel pentru ornat
- sare
Mod de preparare:
Inmoaie alunele caju în apă şi ţine vasul acoperit timp de opt ore. Strecoară-le şi zdrobeşte-le în blender împreună cu sucul de lămâie, apa şi uleiul de măsline. Va rezulta o cremă fină şi cu gust deosebit. Potriveşte gustul de sare.
Serveşte imediat, pe felii de baghetă şi decorează cu pătrunjel. Dacă pasta iese prea tare, mai pune apă şi amestecă până ce compoziţia devine foarte fină.
Pastă de caju
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasta de caju
N-am mai auzit de o astfel de pasta
E buna pasta de caju? ca e prima oara cand aud asa ceva 🙂
O sa incerc si eu sa vedem ce iese