Pastă caldă de crabi
PrinteazaO pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine.
- 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la conservă, scursă
- 225 g orice fel de brânză moale slabă, la temperatura camerei
- 225 g cremă de brânză proaspătă, practic fără grăsimi
- 1 ceapă mică tocată fin
- 1 lingură hrean de la borcan
- 2 linguriţe sos Worcestershire
- 1/ linguriţă sos Tabasco
- 3 linguri pesmet alb
- 12 linguriţă boia
- 125 g biscuiţi subţiri, puţin săraţi, din făină integrală sau prăjiturele de orez
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C (poziţia 4). Se unge un vas de sticlă termorezistent sau un alt vas pentru cuptor cu o linguriţă de ulei de măsline. Se curăţă cu atenţie carnea de orice resturi de carapace sau cartilaje.
Se bate brânza moale într-un castron până se face ca o pastă. Se încorporează crema de brânză, ceapa, hreanul şi sosurile Worcestershire şi Tabasco. Se încorporează cu grijă şi carnea de crab. Se pune pasta în tavă şi se întinde.
Se amestecă pesmetul cu boia şi se presară peste compoziţia cu carne de crab. Se coace aproximativ 20 de minute sau până când începe să facă băşicuţe. Se serveşte foarte fierbinte cu biscuiţi.
Se înlocueşte carnea de crab cu carne de ton sau somon din conservă. Pentru ca pasta să fie si mai aromată, se adăugă 2 linguri de parmezan proaspăt ras.
Pastă caldă de crabi
Poftă bună!