O reteta usoare de mix de carne fiarte din: spata de manzat, gaina, toba, copita de porc, ceapa alba, morcovi, telina, coaja de parmezan si sare. Ingrediente: 500 g spată de mânzat 300 g piept de viţel 1/2 găină 1 bucată de tobă (sau de caltaboş, după gust) 1 copită de porc 2 cepe mici […]
Pasta de carne fiarta
PrinteazaPasta de carne fiarta din: carne de porc, unt, mustar, sare, piper.
- 200 g carne de porc (poate fi şi de vacă sau pasăre)
- 100 g unt
- muştar, după gust
- sare şi piper
Mod de preparare:
Carnea, după ce a fiert şi s-a răcit, se dă prin maşina de tocat de două-trei ori. (în apa de fierbere se poate adăuga zarzavat de supă – morcov, ţelină etc.)
Se amestecă bine cu celelalte componente. După ce a devenit o pastă, se aşază pe un platou; i se dă o anumită formă, apoi se netezeşte cu lama unui cuţit.
Se ornează estetic cu feliuţe de ou fiert, ridiche, gogoşar sau castravete murat ori proaspăt, frunzuliţe de pătrunjel.
Se dantelează cu unt, cu ajutorul unui cornet din celofan. în loc de unt se poate folosi şi margarină.
Pofta buna!
poate iti place si:
Mix de carne fiarta
Salata aperitiv cu carne fiarta de vita
Salata aperitiv cu carne fiarta de vita din: rasol de vita, castraveti, ceapa verde, cartofi, mustar, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 300 g rasol de vită fiert din ajun 3-4 castraveţi acri 4-6 fire de ceapă verde 2-3 cartofi 3 linguri cu muştar dulce sare piper 2 linguri cu ulei 3-4 tije de pătrunjel […]
Pofta buna!