Pasta de cartofi cu verdeata
PrinteazaPasta de cartofi cu verdeata din: cartofi, masline, margarina, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 100 g masline
- 2 linguri margarina
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pasta de cartofi cu verdeata: spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă clocotită şi puţină sare.
Când au fiert suficient, se scot şi după ce s-au răcit se curăţă de coajă şi de toate punctele negre şi se presează, ca pentru piure.
Măslinele, dacă sunt prea sărate, se ţin câteva ore în apă rece, care se schimbă de câteva ori, apoi se spală bine şi se scot sâmburii, după care se toacă foarte mărunt sau se trec printr-o sită.
Se curăţă verdeaţa, se spală sub un jet puternic de apă rece şi se toacă foarte fin.
amestecă cartofii cu margarina, încălzită puţin pe marginea aragazului, apoi cu măslinele, verdeaţa şi un praf de piper.
Se serveşte pe felii de pâine prăjită.
Pofta buna!