Pasta de ansoa cu verdeata
PrinteazaPasta de ansoa cu verdeata din: ulei, usturoi, ansoa, patrunjel, busuioc, lamaie, galbenus.
- 50 ml de ulei
- 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 50 de fileuri de anşoa
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de busuioc proaspăt tocat
- o lămâie
- 3 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Fierbeţi într-un castron, timp de 15 minute, la foc mic, toate ingredientele în afară de lămâie şi gălbenuşuri.
Intre timp, bateţi gălbenuşurile cu sucul de la o jumătate de lămâie. Turnaţi peste amestecul de anşoa şi amestecaţi ca să se lege totul. Continuaţi operaţiunea până la îngroşare.
Luaţi de pe foc, presăraţi sare şi piper si serviti pe paine prajita.
Pofta buna!