Pasta de bob

Printeaza

Pasta de bob din: bob, ceapa, patrunjel, chimen, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru.

Ingrediente:Pasta_de_bob

  • 250 g bob sau fasole boabe decojita
  • 3 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita coriandru macinat

 

Mod de preparare:

Pui bobul sau fasolea la înmuiat în apă rece, pe tim­pul nopţii. A doua zi, le scurgi, le acoperi cu apă proaspătă şi le fierbi împre­ună cu 3 căţei de usturoi şi 1 ceapă, toate curăţate.

După ce ai îndepărtat spuma, reduci intensitatea focului la mic şi fierbi aco­perit pentru aproximativ 1 oră, până când boabele devin moi.

Scurgi legumele fierte şi le mixezi în robotul de bucătărie, împreună cu pătrunjelul, chimenul, cori­andru! şi 2 linguri ulei de măsline.

Cureţi şi ceapa rămasă şi o tai mărunt. O opăreşti cu apă cât să o acopere, adaugi şi uleiul de măsline şi le fierbi împreună până se înmoaie ceapa, iar apa scade.

Spre sfârşit, pui usturoiul tăiat în felii, zeamă de lămâie şi sare, după gust. Le scazi pe foc mic şi decorezi cu această pastă.

Pasta de bob

Pasta_de_bob

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.