Pasta de carne
PrinteazaPasta de carne din: piept de pui sau carne de vita, oua, ceapa, ulei, unt, sare, piper, boia.
- 500 g piept de pui sau 500 g carne de vită
- 2 ouă
- 2 cepe de dimensiune medie sau 1 ceapă mare
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 250 g unt nesărat cu 85% grăsime
- sare
- piper alb măcinat
- 1/2 linguriţă boia dulce sau iute
Mod de preparare:
Scoţi untul din frigider, pentru a ajunge la temperatura camerei, cât timp pregăteşti celelalte ingrediente.
Cureţi ceapa şi o tai cubuleţe. încingi într-o tigaie o lingură de ulei şi înăbuşi ceapa timp de 1-2 minute, amestecând uşor, până se înmoaie şi devine lucioasă. Ca să nu se ardă, picuri câte puţină apă fierbinte, între timp, tai carnea de pui în cuburi mici şi o adaugi în vasul în care se căleşte ceapa.
Amesteci uşor, până se pătrunde bine. Când carnea e gata, o scoţi într-un bol şi o laşi să se răcească, după care o presari cu sare, piper şi puţină boia.
Fierbi ouăle timp de 5-6 minute, la foc mediu. Le decojeşti când se mai răcesc şi le scoţi gălbenuşurile, pe care le zdrobeşti cu furculiţa. Tai mărunt albuşurile. Mixezi în blender carnea, ouăle fierte şi untul moale, până obţii o pastă fină. Dacă e nevoie, mai sărezi şi condimentezi pasta.
O pui într-o caserolă cu capac sau într-un borcan care se închide ermetic şi o păstrezi în frigider pentru cel mult 7 zile. Ca să devină uşor tartinabilă, e de preferat să o scoţi din frigider cu 10-15 minute înainte de a o consuma.
Pofta buna!