Pasta de cartofi cu masline verzi
PrinteazaO reteta de pasta de cartofi cu masline verzi, unt, smantana, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 500 g de cartofi
- 1 linguri unt
- 200 g smantana
- 1 ceapa
- 200 g masline verzi rondele
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala cartofii si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. După ce s-au fiert, înde- părtează-le coaja şi zdrobeşte-i cu furculiţa, nu cu mixerul, pentru că devin prea păstoşi.
Adaugă untul şi smântână şi amestecă energic. Pune sare şi piper, după care adaugă ceapa tocată cât mai mărunt, verdeaţa şi măslinele mărunţite.
Serveşte după ce a stat la rece cel puţin 15 minute. Dacă pasta de cartofi este prea tare, subţiaz-o cu puţin lapte sau supă de legume.
Poftă bună!