Pasta de fasole cu usturoi
PrinteazaPasta de fasole cu usturoi din: fasole, ulei, salote, usturoi, lamaie, sare, piper, lipii.
- 3 lipii
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 100 ml supă de legume
- sare şi piper
- 4 şalote
- 2 căţei de usturoi
- 800 g de fasole
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7.
Se pun 3 lipii, rupte bucăţi, pe o tavă. Se ung cu o lingură ulei de măsline şi se râşneşte mult piper deasupra, apoi se coc 5-6 minute, până devin crocante şi aurii.
Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă 4 şalote tocate fin, 2 căţei de usturoi striviţi şi 1 lingură frunze de rozmarin tocate; se căleşte 8-10 minute, până se înmoaie.
Se lasă la răcit câteva minute, apoi se răstoarnă totul într-un robot de bucătărie, împreună cu 800 g de fasole albă de la conservă, scursă, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie, 100 ml supă de legume, sare şi piper.
Se serveşte cu bucăţile crocante de lipie, stropite cu ulei de măsline.
Pofta buna!