Pasta de ficat cu nucsoara

Printeaza

Pasta de ficat cu nucsoara din: ficat, ceapa, unt, oua, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:Pasta de ficat cu nucsoara

  • 250 g ficat de porc, vită sau pui
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 4 ouă
  • sare
  • 1/2 linguriţă boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • nucşoară măcinată
  • 1 kg oase de viţel
  • 2 picioare de porc
  • 4-5 gheare de pasăre

 

Mod de preparare:

Spală oasele de viţel, picioarele de porc şi ghearele de pasăre şi pune-le la fiert în 5 litri de apă rece cu sare.

Când lichidul scade la circa 1 1/2 litri, probeează într-o lingură dacă se încheagă după ce se răceşte complet. Dacă nu se încheagă, fie continui fierberea repetând proba, fie adaugi un pliculeţ de gelatină hidratată în puţină apă.

Pune ficatul şi ceapa curăţată la fiert în apă cât să le acopere, cu boabele de piper şi foile de dafin. Separat, fierbe ouăle tari.

Scurge ficatul fiert şi ceapa şi dă-le prin maşina de tocat. Decojeşte ouăle, scoate 3 gălbenuşuri şi zdrobeşte-le cu furculiţa. Amestecă pasta de ficat cu untul, gălbenuşurile zdrobite, sare şi nucşoară după gust.

Pune pastă în cas-tronele unse cu unt, presând cu dosul lingurii.

Dă-le la rece 1/2 oră.

In tot atâtea boluri mai mari, tapetate cu folie, toarnă un strat fin de aspic şi lasă-1 la întărit. Scoate pasta de ficat din castronelele mici, aşază semisferele pe aspicul întărit, pe rondele de ou.

De jur împrejur presară albuşul mărunţit şi toarnă încet aspic răcit la temperatura camerei.

Introdu vasele în frigider pentru 3-4 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.