Pasta de gogosari cu ardei
PrinteazaPasta de gogosari cu ardei din: gogosari, ardei capia, bulion, ulei, boia, ceapa, sare grunjoasa.
- 6 kg gogoşari
- 2 kg ardei capia
- 500 ml bulion
- 1l ulei
- 1 linguriţă boia iute/dulce
- 1 kg ceapă
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Speli bine gogoşarii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi sărezi şi-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu, ca să li se înmoaie coaja. După câteva minute îi cureţi.
Coci şi ardeii capia, îi cureţi, îi dai prin maşina de tocat împreună cu gogoşarii şi î aşezi într-o oală încăpătoare.
Speli, cureţi şi toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei, adaugi bulionul boiaua şi sare după gust. Când este gata, o adaugi peste ardei, amesteci bine şi pui oala la fiert, la foc mic, preferabil pe o plită.
Pasta de gogosari cu ardei
Pofta buna!