Pastă de heringi cu nuci
PrinteazaPastă de heringi cu nuci
- 1 hering
- 12 nuci curăţate şi pisate
- miez de franzelă muiat în apă cu oţet
- 1/2 ceapă rasă
- 1 linguriţă oţet
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu satîrul.
Pasta de peşte se pune într–un castron şi se freacă cu franzela muiatăşi bine stoarsă, adăugînd cîte puţin ulei.
După ce se adaugă tot uleiul, se pun ceapa, oţetul, nucile şi se amestecă.
Această compoziţie se aşază pe un platou lung, dîndu–i forma unui peşte.
Apoi se pune capul peştelui la o extremitate şi coada la cealaltă extremitate. Se ţine la rece pînă ce se serveşte.
Pofta buna!