Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi
PrinteazaPastă de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia.
- 500 g macris
- 100 g frunze de leurda
- 2 cepe verzi
- 2 fire de usturoi verde
- 2 cepe rosii
- 200 g unt
- 1 lingura tarate de grau sau secara
- 2 linguri faina de soia
Mod de preparare:
Tăiaţi mărunt frunzele de măcriş, leurda, ustroiul şi ceapa verde, puneţi-le apoi într-un mojar sau blender şi mărunţiţi- le până când obţineţi din ele o pastă. Adăugaţi ceapa tocată foarte mărunt sau rasă, făina de soia, tărâţele şi la urmă untul.
Omogenizaţi amestecul şi puneţi-l într-un castron la rece. Se poate folosi pentru prepararea tartinelor. In loc de felii de pâine puteţi folosi biscuiţi digestivi hipocalorici, felii foarte subţiri de ţelină sau de mere.
Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi
Pofta buna!