Pasta de masline cu busuioc

Printeaza

Pasta de masline cu busuioc din: masline, usturoi, ceapa, margarina, bagheta, busuioc, sare.

Ingrediente:Pasta de masline cu busuioc

  • 200 g măsline kalamata
  • 100 g măsline verzi cu migdale
  • 50 g măsline negre fără sâmburi şi fără sare
  •  2-3 fire usturoi
  • 2 fire ceapă
  • 75 g margarină
  • sare
  • coaja de la o lămâie verde
  • 1 baghetă albă
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Se trec măslinele sub un jet de apă rece şi se pun să se scurgă în sită sau pe un şervet absorbant de bucătărie.

Se desfac măslinele de sâmburi, se taie cât mai mă­runt şi se pun într-un bol mai înalt, împreună cu mar­garina moale, sărea şi piperul. Se lasă câteva minute la temperatura camerei.

Separat, se curăţă şi se spală ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă cu măslinele, cu coaja de lămâie, cu bu­suiocul verde tocat mărunt şi se pasează cu blenderul până se obţine o pastă untoasă.

Se mai potriveşte cu sare, dacă mai este nevoie, şi apoi se lasă câteva minute la rece. între timp, se taie ba­gheta felii şi se prăjeşte.

Feliile de pâine se ung cu pastă de măsline şi se servesc ornate cu ardei verde tăiat mărunt sau castravete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.