Pasta de mei cu morcov si nuca
PrinteazaPasta de mei cu morcov si nuca din: mei decorticat, morcov, sare, ulei, miez de nucă măcinat sau zdrobit.
Ingrediente:
- 1 cană mei decorticat
- 1 morcov mare
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri miez de nucă măcinat sau zdrobit
Mod de preparare:
Măsori cantitatea de mei cu ajutorul unei căni de 250 ml.
Presari bobitele de mei într-o tigaie încinsă, fără ulei şi le rumeneşti puţin, amestecând cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 3 minute, în acest fel, boabele vor căpăta o aromă aparte.
Laşi meiul să se răcească Intr-un vas cu volumul de cel puţin 1 V2 litri, îl acoperi cu 2 căni de apă călduţă şi îl laşi să se înmoaie.
Cureţi morcovul, îl speli şi îl pui la fiert. Scurgi meiul şi îl fierbi împreună cu 4 căni de apă, timp de 30-40 de minute, la foc mediu, amestecând periodic. După ce boabele s-au înmuiat, le scurgi în strecurătoare.
Mixezi în blender meiul, morcovul, uleiul, nuca, sarea şi 50 ml şupă de morcov, până obţii o pastă omogenă, tartinabilă. O consumi la micul dejun, în zilele de post, pe pâine graham prăjită.
Pasta de mei cu morcov si nuca
Pofta buna!