Pasta de morcovi tartinabila
PrinteazaPasta de morcovi tartinabila din: morcovi, ceapa, ardei, rosii, ulei, sare, piper.
- 2 morcovi mari
- 2 cepe
- 3 ardei capia mari
- 3 roşii coapte
- 100 ml ulei
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Coci ardeii capia pe flacăra aragazului şi îi laşi acoperiţi într-o oală, 10 minute. Ii cureţi de cotoare şi îi decojeşti.
Cureţi ceapa şi morcovii. Toci fin ceapa şi razi mare morcovii. Inăbuşi ceapa şi morcovii în ulei, adăugând treptat 100 ml apă fierbinte.
Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Când ceapa şi morcovii s-au înmuiat, pui în vas pasta de roşii şi ardeii tocaţi mărunt. Fierbi la foc mic, până scade sosul.
Pofta buna!