Pasta de naut cu leurda

Printeaza

Pasta de naut cu leurda din: boabe de naut, ulei de masline, frunze de leurda, usturoi, pasta de susan, sare, piper, boia iute.

Ingrediente:Pasta_de_naut_cu_leurda

  • 300 g boabe de naut
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 cana frunze de leurda
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de susan
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Pui nautul sa se inmoaie de seara pana dimineata, iar a doua zi il fierbi in apa usor sarata, timp de aproximativ 3 ore, la foc mic, pana cand boabele se inmoaie bine.

Daca doresti sa il fierbi mai rapid, poti sa apelezi la oala sub presiune.

Scurgi nautul fiert, iar dupa ce s-a mai racit, il mixezi in blender impreuna cu putina apa in care au fiert boabele. Dupa ce ai obtinut o pasta omogena, incorporezi treptat usturoiul curatat, leurda spalata si uscata prin tamponare cu servetele de hartie, pasta de susan, uleiul de masline, piper si sare dupa gust.

Amesteci din nou cu ajutorul blenderului, pana cand omogenizezi din nou pasta. Servesti pasta pe paine prajita. Pentru decor, pre-sari tartinele cu putina boia iute.

Pasta de naut cu leurda

Pasta_de_naut_cu_leurda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.