Pasta de peste rasol
PrinteazaPasta de peste rasol din: peste, ceapa, untdelemn, margarina, piper, ienibahar, sare.
- 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau)
- 1 ceapa mai mare
- 3 linguri de untdelemn
- 150 gr. margarina vegetala
- 1/2 lingurita piper macinat
- putin enibahar pisat
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
Dupa ce pestele fiert rasol s-a racit, se scoate cu grija carnea de pe oase si se trece prin masina de tocat, impreuna cu 1/2 ceapa curatata si taiata marunt.
Tot prin masina se trece si cealalta jumatate de ceapa, calita in untdelemn, cu adaos de enibahar, piper si nucsoara.
Se incalzeste usor margarina si se baga in tocatura de peste, amestecandu-se bine cu ceapa cruda, ceapa calita si condimentele.
Pasta se aseaza pe o farfurie si se garniseste cu felii de lamaie. Se serveste ca aperitiv, cu paine proaspata sau prajita.
Pofta buna!