Pasta de rosii si nasturel
PrinteazaO reteta simpla de pasta de rosii si nastural din: rosii, castravete, otet de sherry, ceapa verde, ardei gras rosu, gelatina, ulei de masline, cateva fire de nasturel si paine neagra de secara
- 400 g roşii cubuleţe din conservă
- 75 g castravete, tăiat mare
- 1 ardei gras roşu, tocat mare
- 2 pliculeţe de gelatină
- ulei de măsline pentru uns
- 1 ceapă verde, tocată mare
- 2 linguri oţet de sherry
- 75 g năsturel, tocat
- sare şi piper negru
ornare:
- câteva fire de năsturel
garnitură:
- pâine neagră, pâine de secară
Mod de preparare:
Se piurează roşiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa verde şi oţetul, folosind un blender sau un mixer Se transferă într-un castron mare. Se adaugă năsturelul (nu se piurează pentru că se face apos). Se potriveşte gustul.
Se pun 3 linguri de apă într-o ceaşcă, apoi se toarnă pliculeţele cu gelatină, se lasă 5 minute până când devine spongioasă. Se pune cana într-un vas cu apă fierbinte, până când gelatina devine clară şi lichidă. Se toarnă în piureul de roşii, lăsând-o să curgă uniform şi amestecând pentru a omogeniza amestecul.
Se ung cu ulei 4 forme de 200 ml fiecare. Se pune cu lingura amestecul în forme. Se răcesc timp de I oră sau până când se întăresc. Pentru a scoate pasta din forme, se scufundă în apă fierbinte, apoi se răstoarnă pe o farfurie. Se ornează cu năsturel şi se serveşte cu pâine.
Pasta de rosii si nasturel
Poftă bună!