Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante
PrinteazaO reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi.
- 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă
- 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)
- 225g de somon afumat la pachet,gata porţionat
- 1 lingură de mărar proaspăt, tocat
- 1 lingură de suc de lămâie
- 6 lipii
- 1 linguri ulei de măsline sare de mare grunjoasă
- 2 linguri de mărar proaspăt, tocat
- 2 legături de ridichi
Mod de preparare:
Amestecaţi în robotul de bucătărie fasolea şi iaurtul, până la omogenizare. Adăugaţi somonul şi bateţi în continuare, atât cât încă se mai pot distinge bucăţi din el.
Răsturnaţi amestecul într-un bol şi adăugaţi mărarul, sucul de lămâie şi asezonaţi. Pasta poate fi preparată cu până la o zi înainte.
Pentru lipii, preîncălziţi cuptorul la 200° C/ gaz 6. Rupeţi lipiile şi aranjaţi bucăţile în două tăvi. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi cu sare şi mărar.
Lăsaţi-le la cuptor 7 minute, pana când devin crocante. Pot fi preparate cu o zi inainte sau chiar înainte de a servi.
Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante
Pofta buna!