Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

Printeaza

O reteta delicioasa de pasta de somon cu: somon, fasole alba, iaurt greces, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, marar, ridichi.

Ingrediente:Pasta_de_somon_afumat_si_fasole_cu_lipii_crocante

  • 410g de fasole albă boabe la conservă, clătită şi scursă
  • 200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras)
  • 225g de somon afumat la pachet,gata porţionat
  • 1 lingură de mărar proaspăt, tocat
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 6 lipii
  • 1 linguri ulei de măsline sare de mare grunjoasă
  • 2 linguri de mărar proaspăt, tocat
  • 2 legături de ridichi

Mod de preparare:

Amestecaţi în robotul de bucătărie fasolea şi iaurtul, până la omogenizare. Adăugaţi somonul şi bateţi în continuare, atât cât încă se mai pot distinge bucăţi din el.

Răsturnaţi amestecul într-un bol şi adăugaţi mărarul, sucul de lămâie şi asezonaţi. Pasta poate fi preparată cu până la o zi înainte.

Pentru lipii, preîncălziţi cuptorul la 200° C/ gaz 6. Rupeţi lipiile şi aranjaţi bucăţile în două tăvi. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi cu sare şi mărar.

Lăsaţi-le la cuptor 7 minute, pana când devin crocante. Pot fi preparate cu o zi inainte sau chiar înainte de a servi.

Pastă de somon afumat şi fasole, cu lipii crocante

Pasta_de_somon_afumat_si_fasole_cu_lipii_crocante

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.