Pasta de somon afumat
PrinteazaO reteta de pasta de somon afumat din: fasole boabe alba, verdeturi, suc de lamaie, somon afumat, sare si piper. Din bucăţele de somon afumat amestecate cu verdeţuri aromate şi fasole albă se obţine un pate delicios. Inlocuind brânza dulce şi moale cu fasole albă, obţineţi un produs cu un conţinut mai mic de grăsimi, dar în acelaşi timp foarte săţios.
- 200 g fasole boabe albă, din conservă, scursă
- 2 linguri verdeţuri proaspete tocate, cum ar fi hasmaţuchi, mărar şi pătrunjel
- sucul de la 1/2 lămâie
- 200 g somon afumat
- sare şi piper negru
garnitura:
- toast, biscuiţi sau crudităţi
Mod de preparare:
Se amestecă fasolea, verdeţurile, sucul de lămâie şi somonul într-un blender sau cu un mixer până se formează un amestec omogen.
Se adaugă sare şi piper negru după gust, apoi se transferă pasta în vasul în care se va servi. Se lasă la rece între 30 de minute şi 1 oră. Se serveşte cu pâine neagră prăjită, biscuiţi săraţi sau crudităţi.
Este foarte bun mai ales proaspăt.
Pasta de somon afumat
Poftă bună!