Pasta de somon cu vin
PrinteazaPasta de somon cu vin din: somon, vin, ceapa, cimbru, telina, dafin, unt, patrunjel, sare, piper, mustar, capere, coniac, icre.
- 450 ml apă
- 50 ml vin alb
- 1 ceapă mijlocie
- 1/2 tulpină de ţelină
- 4-fire de cimbru proaspăt
- 1 frunză de dafin
- 500 g file de somon proaspăt, fără piele
- 500 g somon afumat, tăiat mărunt
- 125 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 ceapă tocată mărunt
- 20 g pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri suc de lămâie proaspăt
- 2 linguriţe muştar Dijon
- 2 linguriţe capere
- 2 linguriţe coniac
- 2 linguriţe coajă de lămâie proaspăta
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 75 g icre de somon
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert împreună cu vinul, ceapa, tulpina de ţelină, cimbrul şi frunza de dafin.
Când începe să clocotească, adăugaţi somonul proaspăt, micşoraţi focul, astfel încât apa din cratiţă să bolborosească lin si fierbeţi peştele cam 8 minute sau până când carnea devine opacă.
Pe la mijlocul timpului de fierbere, somonul trebuie întors. Când e gata, scoateţi-l într-un castron şi lăsaţi-l să se răcească.
Mărunţiţi peştele cu ajutorul unei furculiţe; adăugaţi somonul afumat, untul, ceapa tocată, pătrunjelul, sucul de lămâie, muştarul, caperele, coniacul, coaja de lămâie, precum şi sare şi piper după gust.
Amestecaţi bine toate ingredientele, după care încorporaţi uşor icrele. Puneţi pasta obţinută într-o terină sau într-un castron de 1 litru, apăsând-o uşor pentru a o nivela.
Pasta trebuie pregătită cu 4 ore înainte de a fi servită şi trebuie păstrată la frigider, acoperită.
Pofta buna!