Pastă din carne de iepure din: carne macra de iepure, unt, ceapa, untura, lapte, ienibahar, piper, nucsoara, sare, piper, castraveti, sfecla rosie.
Ingrediente:
1 kg carne macră de iepure
250 g unt proaspăt
2 cepe
1 lingură untură
1 pahar lapte
2-3 boabe de ienibahar
20 boabe de piper pisat
1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă
sare
piper
castraveciori acri
sfeclă roşie
Mod de preparare:
Bucăţile de carne macră se prăjesc uşor cu o linguriţă de untură, se adaugă 2-3 linguri de apă, sare, un pahar de lapte şi ceapa tăiată în sferturi.
Se lasă să fiarbă acoperit,la foc foarte mic, pînă scade lichidul şi bucăţile se rumenesc puţin. Se dă la o parte şi după ce se răceşte, se dă de trei ori prin maşina de tocat.
Se pune într-un castron untul şi se freacă pînă se face spumă, adăugînd nucşoara rasă, ienibaharul, piperul, cuişoara foarte fin pisată, apoi carnea tocată.
Se amestecă pînă se obţine o pastă omogenă, spumoasă. Se aşază pe un platou şi se garniseşte cu felii de ou răscopt, castraveciori în oţet şi sfeclă în oţet.
Friptura de iepure in bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper. Ingrediente: un iepure porţionat 400 ml bere neagră 3 cepe o lingură boabe de ienupăr 2 foi dafin sare piper Mod de preparare: Din ceapă se face un pat în tava de cuptor şi apoi se aşază carnea porţionată. Se presară […]
Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g păstârnac 150 g ceapă 80 g smântână 100 g morcovi 1 I borş 40 g făină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură leuştean sare foi de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.