Pasta din ficat de porc

Printeaza

Pasta din ficat de porc din: ficat de porc, unt, ulei, ceapa, coniac, sare, nucsoara, piper.

Ingrediente:

  • 200-300 g ficat de porc (sau fimţei de pasăre)
  • 150-200 g unt
  • 100 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • o lingură coniac
  • sare
  • nucşoară
  • piper, după preferinţă

 

Mod de preparare:

Pasta din ficat de porc: pune la fiert ficatul şi când aproape dă în clocot, se scurge de apă, se spală bine, apoi se curăţă de vinişoare şi se taie mărunt. Se căleşte în ulei ceapa tăiată mărunt.

Când ceapa s-a călit, se adaugă ficatul şi împreună se mai călesc 5-6 minute, după care, fierbinte fiind, se striveşte cu dosul furculiţei, apoi se trece prin sită şi se amestecă bine cu unt frecat spumă şi cu celelalte componente din reţetă.

După gust, pasta se poate pregăti şi fără ceapă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Consommé de Pește

Consommé de Pește – ideal pentru iubitorii de supă clară și aromată. Acest preparat clasic franțuzesc se caracterizează prin claritatea și bogăția gustului său, fiind realizat dintr-un fond de pește clarificat și îmbogățit cu arome subtile. Este perfect pentru a deschide o masă elegantă sau pentru a fi savurat ca un fel principal ușor și […]

Tennent’s Pilsner

Tennent’s Pilsner: O Bere Scoțiană de Excepție – Tennent’s Pilsner este un produs de renume al berăriei Tennent’s, una dintre cele mai vechi și respectate berării din Scoția. Cu o istorie ce datează din anul 1556, Tennent’s a devenit sinonimă cu berea de calitate și tradiția scoțiană în arta berii. Pilsner-ul lor, creat în stilul […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.