Pastă din nuci, alune şi ceapă
PrinteazaPastă din nuci, alune şi ceapă din: nuci, alune de padure, lamaie, ulei de masline, ceapa rosie si hrean.
- 200 g nuci
- 100 g alune de padure
- 1 lamaie
- 4-5 linguri ulei de masline sau de seminte de struguri
- 2 cepe rosii
- 1 lingurita hrean ras
Mod de preparare:
Puneţi cu o seară înainte nucile şi alunele într-un castron şi acoperiţi-le cu apă. Scurgeti-le bine de apă, (ştergeti-le cu un ştergar, prin presare) şi măcinaţi-le cât mai fin.
Amestecaţi-le apoi cu uleiul pus treptat şi adăugati din când în când câteva picături de zeamă de lămâie.
Trebuie să obţineţi o compoziţie fină, omogenă.
Tocaţi cât mai mărunt ceapa, eventual, radeţi-o pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Adăugaţi în compoziţie ceapa şi hreahul şi amestecaţi iar pentru omogenizare.
Ţineţi pasta la frigider până în momentul servirii.
Se potriveşte cu pâine de secară sau pâine neagră.
Pastă din nuci, alune şi ceapă
Pofta buna!