Pastă din sardele si oua
PrinteazaPastă din sardele si oua din: sardele in ulei, oua, ceapa, ulei, lamaie, unt, sare, piper, patrunjel.
- 2 cutii sardele in ulei
- 4 oua
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 lamaie
- 200 g unt
- sare
- piper negru macinat
- cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Pasezi sardelele printr-o sită sau în blender, fără să scurgi uleiul din conservă. Fierbi ouăle timp de 5 minute, la foc iute, în apă cu sare, ca să ai siguranţa că vor avea gălbenuşul tare.
Le scurgi şi le laşi timp de 5 minute în apă rece, apoi le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea mică.
Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa. O căleşti puţin în ulei, până devine transparentă.
Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei. In spuma obţinută adaugi pe rând pasta de sardele, ouăle şi ceapa. Storci lămâia.
Sărezi, condimentezi şi acreşti pasta după gust, turnând treptat zeama de lămâie.
Omogenizezi pasta de peşte şi o dai la rece pentru cel puţin 20 de minute.
Pastă din sardele si oua
Pofta buna!