Pasta de dovleac cu sunca si parmezan
PrinteazaPasta de dovleac cu sunca si parmezan din: pulpa de dovleac, ceapa, sunca de parma, supa, margarina, sare, piper, paste, smantana vegetala, parmezan, patrunjel.
- 500 g pulpa de dovleac (decojita si curatata de seminte)
- 1 ceapa
- 100 g sunca de Parma
- 2 linguri margarina
- 150 ml supa
- sare
- piper
- 600 g paste proaspete (taitei lati)
- 250 ml smantana vegetala
- 2 linguri parmezan ras
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se taie mărunt pulpa de dovleac. Se curăţă ceapa şi se taie felii, şunca la fel. Se încinge margarina şi se călesc ceapa şi dovleacul, amestecând, 15 min. După primele 10 min. se adaugă supă, se sărează şi se piperează.
Se fierb pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scoate dovleacul din tigaie şi se adaugă frişca vegetală; se dă în clocot. Se sărează şi se piperează.
Se lasă să se scurgă pastele şi se servesc în farfurii adânci. Se repartizează alături dovleac, sos şi şuncă. Se presară deasupra parmezan şi pătrunjel.
Pasta de dovleac cu sunca si parmezan
Pofta buna!