Pasta de dovlecei cu menta si ardei iute

Printeaza

Pasta de dovlecei cu menta si ardei iute din: ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii uscaţi, dovlecei, sare, piper, mentă, suc de lamaie.

Ingrediente:Pasta de dovlecei cu menta si ardei iute

  • ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt
  • 1 -2 ardei iuţi roşii uscaţi şi mărunţiţi
  • 6-8 dovlecei mici, tăiaţi felii de mărimi inegale
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 mână mare de mentă, tocată
  • sucul de la 1 lămâie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Puneţi vreo două linguri de ulei într-o tigaie încinsă şi căliţi usturoiul şi ardeii iuţi timp de câteva minute.

Adăugaţi dovleceii, amestecaţi şi ungeţi-i cu uleiul din tigaie.

Daţi focul puţin mai încet, apoi acoperiţi-i. Agitaţi bine tigaia şi amestecaţi la fiecare 5 minute timp de aproximativ 35 de minute, asigurându-vă că dovleceii nu se prind.

Gătind cu capacul pus, aveţi certitudinea că în tigaie va rămâne suficient lichid.

Atunci când dovleceii s-au înmuiat bine, rămânând doar câteva bucăţi mai mari, în vreme ce restul s-a transformat într-o pastă, luaţi-i de pe foc şi gustaţi.

Reţineţi că veţi mânca această compoziţie pe pâine, deci s-ar putea să fie nevoie să adăugaţi mai mulţi sau mai puţini ardei iuţi, în funcţie de gustul dumneavoastră.

Asezonaţi cu sare şi piper şi mai turnaţi nişte ulei de măsline extravirgin pentru a conferi o aromă deosebită compoziţiei şi a o subţia.

In final, adăugaţi menta tocată şi sucul de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pasta de dovlecei cu migdale

Pasta de dovlecei cu migdale din: migdale, zucchini, ceapa, marar, usturoi, sirop de lamaie, sare, susan. Ingrediente: 150 g migdale 3 zucchini 2 cepe 2 legături mărar 2 căţei de usturoi, 1 strop suc de lămâie sare după gust puțin susan     Mod de preparare: Se lasă migdalele la înmuiat timp de 8 ore. […]

 

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna din: dovlecel, fasole pastai, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 1 dovlecel 4-5 kg fasole păstăi sare grunjoasă apă     Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe, iar fasolea o speli în mai multe ape. poate iti place si: Dovlecei la borcan pentru iarna Faci o saramură din […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.