Conserva de peste pentru iarna din: peste, ulei, otet, sare, boabe de piper, frunze de dafin, lamaie. Ingredinte: 7-8 kg. de peste 650 gr. ulei 1 l otet sare boabe piper frunze dafin lamaie Mod de preparare Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se […]
Pasta de dovlecei pentru iarna
PrinteazaPasta de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, ceapa, ulei, usturoi, zahar, otet, piper, sare, marar, patrunjel.
- 5 kg dovlecei
- 500 g ceapă
- 200 ml ulei
- 5-6 căței de usturoi
- 1 linguri cu vârf zahăr
- 100 ml oțet
- piper
- 40 g sare
- câte 2-3 legături mărar și pătrunjel
Mod de preparare:
Alegi dovlecei tineri, fără semințe. Le îndepărtezi capetele și coaja și îi tai în cuburi mici.
Într-un vas cu baza groasă, înăbuși dovleceii în suc propriu fără să mai adaugi apă, amestecând mereu ca să nu se prindă, pânâ când scad la jumătate din cantitate.
Cureți ceapa și o tai mărunt. O înăbuși în ulei, iar când a devenit transparentă, o amesteci cu dovleceii, usturoiul pisat, oțetul, zahărul, puțin piper măcinat, sarea și verdeața tocată.
Pui pasta obținută în borcane de 400 ml, presând puțin ca să elimini golurile. Sterilizezi borcanele timp de 40 de minute.
A doua zi, după ce s-au răcit în apa în care au fiert, le depozitezi în cămară.
Iarna, adaugi pasta în supe-cremă, în compoziția pentru chiftele, în budinca de carne sau budincă de brânză.
Pasta de dovlecei pentru iarna
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Zacusca de macrou pentru iarna
Zacusca de macrou pentru iarna din: macrou, gogosari, morcovi, ulei, apa, suc de rosii, sare, condimente. Ingrediente: 2,5 kg macrou 1,5 kg gogosari 1,5 kg morcovi 700 ml ulei 1,5 l apa 1 l suc de rosii sare si condimente dupa gust Mod de preparare: Cureti legumele si le dai prin masina de […]
Pofta buna!