Pasta dulce de macese
PrinteazaPasta dulce de macese din: macese, zahar.
- 1 kg măceşe proaspete
- zahăr
Mod de preparare:
Spală bine fructele şi taie-le la capete, apoi pe mijloc. Indepărtează sâmburii şi perişorii. înarmează-te cu răbdare, este o operaţiune care necesită timp. Dă printr-un jet de apă rece fructele curăţate şi lasă-le să se scurgă.
Pune-le într-un vas, acoperă-le cu apă rece şi pune pe foc. Din clipa în care începe să fiarbă, completează mereu cu apă cât să acopere măceşele. Când fructele s-au înmuiat şi pieliţa se îndepărtează uşor, dă vasul deoparte.
Trece printr-o sită deasă fructele fierte şi pasează totul. Pune pe foc pasta fină rezultată şi adaugă zahărul. Amestecă şi lasă pe foc până ce compoziţia se leagă şi ajunge la consistenţa dorită.
Pune în borcane şi păstrează-le în cămară.
Pofta buna!