Pasta e fagioli

Printeaza

O reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan. Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta.

Ingrediente:Pasta e fagioli

  • 2 linguri ulei de masline
  • 75 g morcov taiat cubulete
  • 1 tija de telina, tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50 g ceapa, tocata
  • 1 lingura rozmarin proaspat, tocat
  • 400 g fasole borlotti sau pinto (fasole maro cu bobul mic si rotund) din conserva, clatita si scursa
  • 600 ml piure de rosii
  • 300 ml bulion de legume
  • 1 lingurita zahar tos marunt
  • 125 g paste marunte, de exemplu in forma de scoici
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • Sare si piper negru

ornare:

  • cateva crengute de rozmarin proaspat

garnitura:

  • 25 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie termorezistenta si se calesc morcovii, telina, usturoiul, ceapa si rozmarinul 10 minute sau pana cand se inmoaie, dar nu isi schimba culoarea.

Se adauga boabele de fasole, piureul de rosii si zaharul si se da totul in clocot. Se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 25 de minute sau pana cand legumele s-au inmuiat.

Se adauga pastele si patrunjelul, sare si piper dupa gust, apoi se fierbe la foc mic cu capac inca 10-15 minute pana cand pastele sunt fierte al dente. Se serveste cu rozmarin si parmezan.

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.