Pastă de fasole cu aromă de lămâie şi lipii asezonate cu piper negru

Printeaza

Pastă de fasole cu aromă de lămâie şi lipii asezonate cu piper negruSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun 3 lipii, rupte bucăţi, pe o tavă. Se ung cu o lingură ulei de măsline şi se râşneşte mult piper deasupra, apoi se coc 5-6 minute, până devin crocante şi aurii.

Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă 4 şalote tocate fin, 2  căţei de usturoi striviţi şi 1 lingură frunze de rozmarin tocate; se căleşte 8-10 minute, până se înmoaie.

Se lasă la răcit câteva minute, apoi se răstoarnă totul într-un robot de bucătărie, împreună cu 800g de fasole albă de la conservă, scursă, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie, 100 ml supă de legume, sare şi piper.

Se mixează până ce se obţine o textură fină, apoi se serveşte cu bucăţile crocante de lipie, stropite cu ulei de măsline, după preferinţe.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.