Pastă de fasole cu aromă de lămâie şi lipii asezonate cu piper negru
PrinteazaSe încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun 3 lipii, rupte bucăţi, pe o tavă. Se ung cu o lingură ulei de măsline şi se râşneşte mult piper deasupra, apoi se coc 5-6 minute, până devin crocante şi aurii.
Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă 4 şalote tocate fin, 2 căţei de usturoi striviţi şi 1 lingură frunze de rozmarin tocate; se căleşte 8-10 minute, până se înmoaie.
Se lasă la răcit câteva minute, apoi se răstoarnă totul într-un robot de bucătărie, împreună cu 800g de fasole albă de la conservă, scursă, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie, 100 ml supă de legume, sare şi piper.
Se mixează până ce se obţine o textură fină, apoi se serveşte cu bucăţile crocante de lipie, stropite cu ulei de măsline, după preferinţe.
Pofta buna!