Pasta de fasole lata galbena

Printeaza

Pasta de fasole lata galbena

Ingrediente:

  • 800 g fasole
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 cartof (200 g)
  • 100-150 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Pasta de fasole lata galbena: Se pune fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja. Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt gata.

Dupa ce a fiert fasolea se pune la scurs si racit in strecuratoare. Cartoful se paseaza cald, sa fie ca un piure.

Usturoiul curatat si pisat se adauga la cartof si incepem sa facem maioneza, punand cate putin ulei si zeama de lamaie. Daca maioneza este prea tare, punem putina apa rece.

Fasolea racita se trece prin masina de tocat si pasta se amesteca cu maioneza, apoi se potriveste de sare daca mai este nevoie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.