Pasta de ficat

Printeaza

Pasta de ficat

Ingrediente:

  • 300 g ficat
  • 100 g unt
  • 250 g ceapa
  • 30 g coniac
  • 1 g piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pasta de ficat: Se opăreşte ficatul, apoi se înăbuşe intr-un vas aco­perit, in unt sau untură, avind grijă să nu se usuce (cine do­reşte poate să înăbuşe ficatul împreună cu ceapa).

După ce s-a răcit, se dă de două ori prin maşina de carne cu sita deasă.

Se freacă untul pînă devine ca o cremă spumoasă, se adaugă ficatul, se potriveşte de sare. piper şi coniac şi se amestecă bine (coniacul dă aromă şi frăgezeşte preparatele).

Se serveşte ca aperitiv, aranjat pe un platou decorai cu aspic. Se foloseşte de asemenea la sandvişuri.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.