Pasta de Jumări – Rețetă tradițională și savuroasă din: jumari, usturoi, sare, piper. Pasta de jumări este o mâncare tradițională, apreciată pentru gustul său bogat și textura crocantă. Această rețetă autentică aduce în prim-plan savoarea și tradiția bucătăriei. Vă vom ghida pas cu pas prin prepararea pastei de jumări și vă vom oferi informații nutriționale […]
Pasta de linte cu legume coapte si ierburi
PrinteazaPasta de linte cu legume coapte si ierburi din: linte verzi, ceapa, ardei gras rosu, usturoi, ulei de masline, sare, foi de dafin, piper alb, ardei, ceapa de apa, ulei, condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru).
Ingrediente pentru pastă:
- 300 g linte verzi
- 2 cepe de dimensiune mijlocie
- 1 ardei gras roşu
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml ulei preferabil de măsline
- sare
- 1 foaie dafin
- piper alb măcinat
Ingrediente pentru legume:
- 1-2 ardei
- 1 ceapă de apă
- 2 linguri ulei
- condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru)
Mod de preparare:
Opăreşti lintea şi o laşi acoperită, iar după 1 oră o pui la fiert la foc mic, pentru 20 de minute, adăugând puţină sare şi foaia de dafin.
In timp ce fierbe lintea, cureţi ceapa, usturoiul şi ardeiul, le speli şi le toci mărunt. înăbuşi legumele în 2 linguri de ulei, pentru câteva minute, amestecând uşor.
Scurgi lintea bine fiartă şi o pui într-un bol împreună cu legumele călite. Le pasezi cu ajutorul mixerului vertical, adăugând treptat uleiul.
Dacă pasta e prea consistentă, mai poţi adăuga 1-2 linguri apă în care a fiert lintea. Sărezi şi condimentezi pasta după gust.
Cureţi legumele pentru decor. Tai ceapa solzişori, iar ardeii în fâşii.
Le stropeşti cu ulei şi le frigi pe grătarul încins, apoi le condimentezi după gust. Intinzi pastă pe felii de pâine prăjită şi decorezi tartinele cu legume fripte.
Pasta de linte cu legume coapte si ierburi
Pofta buna!
Pasta de Jumări – Rețetă tradițională și savuroasă